Boeken

Grip op je stress

Met dit werkboek ga je zelf actief aan de slag om je werkdruk en stress te verlagen. Je leert welke mogelijkheden je hebt om je werkdruk aan te pakken. Hoe kun jij verantwoordelijkheid nemen voor jouw eigen leven en jouw eigen geluk. Hoe leer je ‘nee’ te zeggen tegen een te hoge druk weer ‘ja’ te zeggen tegen jezelf?  De belangrijkste persoon die iets aan jouw stress en onrust kan doen, dat ben jij zelf!

Ga aan de slag met het verlagen van jouw werkstress met het werkboek Grip op je stress. Lees hier meer over Grip op je stress.

Prijs: €19,95 – 148 pagina’s
Uitgeverij Thema, 2017, ISBN: 9789462720985

Grip op je e-mail = Grip op je werk

Staat jouw mailbox ook zo vol met ongelezen en onbehandelde e-mailberichten? Kom je er niet doorheen? Moet je je steeds vaker in bochten wringen omdat je helemaal vergeten bent op een e-mail te reageren?

Je bent niet de enige! Werken in deze digitale wereld vereist van ons allemaal nieuwe vaardigheden: kunnen omgaan met veel informatie en je eigen taken organiseren. Efficiënt werken met e-mail is hierbij een must. Dit boek helpt je daarbij.

Grip op je e-mail leidt je in vier stappen naar een lege inbox en naar een helder overzicht van je taken. Daarnaast geeft de auteur je acht Gouden grepen om grip op je e-mail te houden en effectiever te werken. Dat levert niet alleen tijdwinst op, maar vooral een veel ontspannener werkhouding. Lees meer over Grip op je e-mail.

Prijs: €12,95
Verschenen februari 2013 (2e druk 2016) bij uitgeverij Thema (ISBN 978 90 5871 619 4)
 (gemakkelijk via bol.com)

Stop de stapels – Al je papier op orde thuis en op kantoor

Heb je moeite met het op orde houden van je papieren? Wil je meer overzicht in je privé- of bedrijfsadministratie? Mis jij het overzicht in je financiën? Of is je werkplek bedolven onder papieren? Dan is dit het boek voor jou! Of het nou gaat om je papieren thuis of op je werk, een goede administratie zorgt ervoor dat je overzicht hebt en prettig kunt werken.

Op heldere wijze laat dit boek zien welke papieren je moet bewaren en hoe je dat het beste kunt doen. Het helpt je om voor al je spullen een logische vaste plek te zoeken en een administratiesysteem te kiezen dat bij je past en dat dus werkt! De 150 bijgeleverde stickers maken het je extra gemakkelijk om je papieren te ordenen.

Hier vind je alle bijlagen uit het boek digitaal.

Prijs: €7,99
Verschenen maart 2011 bij uitgeverij Forte (ISBN 978 90 5877 802 4)
 (gemakkelijk via bol.com)

Effectief Training Geven voor professional organizers, timemanagement trainers en coaches

Voor jou als professional is het van belang dat je vakkundig kunt presenteren. Dit boek biedt je kennis, praktische tips, voorbeelden en checklists die je helpen je training op te bouwen. Maar bovenal vind je hier een ruime keuze aan creatieve werkvormen voor een actieve en aantrekkelijke presentatie. In totaal 101 werkvormen met nog eens 60 variaties daarop!

Dit boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel lees je over verschillende leerstijlen en hoe je deze kennis kunt toepassen in je training. In het tweede deel leer je je training stap voor stap op te bouwen, van de inventarisatie bij de opdrachtgever tot het inpakken van je tas. Het derde deel geeft je talloze voorbeelden van werkvormen die je kunt gebruiken in je training. Deze werkvormen maken je training effectief en aantrekkelijk. Lees meer.

Auteur: Annemiek Tigchelaar
Pagina’s: 152 in kleur
Verschenen: 2016

E-book (PDF) € 12,95 

Hard copy (152 pagina’s) € 27,95  (gratis verzending via bol.com)

Annemiek TigchelaarBoeken