ADHD coach

Op zoek naar rust en overzicht

Ben jij op zoek naar overzicht en rust? Vliegt bij jou de tijd voorbij en duren dingen vaak langer dan je denkt? En is het soms een warboel in je hoofd?

We leven in een complexe wereld en er worden hoge eisen aan je gesteld. Als AD(H)D coach help ik je om grip je krijgen. Op tal van creatieve manieren gaan we aan de slag met het op orde brengen van je taken en agenda. Zo zorgen we ervoor dat je meer gedaan krijgt, op een manier die bij jóu past.

Niet iedereen heeft even veel gevoel voor tijd of voor hoe je iets logisch organiseert. Ik heb met mijn zware dyslexie weinig gevoel voor spelling, zo hebben we allemaal wel wat. Maar ik weet hoe lastig het is om ergens helemaal niet goed in te zijn en daar telkens weer je neus aan te stoten. Gelukkig is er hulp. Mijn tekst redacteur helpt me met schrijven, mijn sportcoach helpt me met sporten. Waarom zou ik jou niet helpen met meer overzicht en structuur?

Praktisch en persoonlijk: samen aan de slag

Overzicht, structuur en rust. In ons ADHD coachingstraject gaan we hier samen mee aan de slag. We spreken elkaar live bij jou op kantoor, in mijn relaxte kantoor te Heerde (Veluwe) of online. Na een uitgebreide kennismaking gaan we aan de slag. Enerzijds praktisch, door samen te werken en je e-mail, taken en planning te ordenen. Anderzijds bespreken we hoe je bijvoorbeeld kunt zorgen voor meer concentratie.

De coachingssessies zijn flexibel. We kunnen per keer bekijken wat je nodig hebt en bij jou past. Maatwerk dus! Mijn kennis over efficiënt werken en talloze manieren om stress te verminderen staan daarbij voor jou paraat. Door het maken van ‘huiswerk’ leer je de opgedane kennis in je eigen praktijk toe te passen en je deze nieuwe gewoonten echt eigen te maken. Zo zorg je ervoor dat je ook op langere termijn prettig kunt leven en werken!

Alvast aan de slag? Gebruik bijvoorbeeld deze dagplanner of weekplanner om overzicht in je tijd te creëren.

Succesfactoren

Zo maken we van ons coachingtraject een succes:

 • We hebben lol samen
 • Er is wederzijds vertrouwen
 • We respecteren elkaars grenzen
 • We zoeken naar maatwerk
 • We lassen beweging of pauze in waar nodig

Samen met de AD(H)D coach zorg je voor:

 

 • Overzicht in alles wat je moet doen
 • Een goed beeld van je dagindeling
 • Een realistische dagplanning
 • Een beter gevoel voor tijd
 • Inzicht in hoe je meer gedaan krijgt
 • Een balans in energiepieken en -dalen
 • Betere concentratie momenten

Voorbeelden uit AD(H)D coachpraktijk

Marian, een creatieve leerkracht op een basisschool, had moeite met plannen. We vonden manieren om structuur te krijgen in al haar taken en activiteiten. Een grote, papieren agenda bracht voor haar uitkomst om overzicht te krijgen in hoe de dag en week er uit zien. Dit inzicht gaf rust en zo kreeg ze meer voor elkaar.

Bert-Jan is als alleenstaande vader en jongerenwerken druk met duizend en één dingen. Samen zorgen we voor balans in alle ballen die hij in de lucht probeert te houden. We zorgen voor overzicht in de e-mail en de vele briefjes, lijstjes en agenda’s. Met betere keuzes maken en een betere planning ontstaat er lucht en rust.

Diane is een ervaren coach met een bloeiende praktijk. Al jaren worstelt ze met haar administratie. Regelmatig is ze gegevens kwijt en dat maakt haar onrustig. We onderzoeken waar de schoen wringt en wat er voor haar goed werkt. We maken keuzes voor duidelijke systemen en oefenen hier samen mee. Ook kijken we naar een dagindeling die past bij haar en haar energie. De nieuwe werkmethode beklijft en geeft vertrouwen.

ADHD coaching
Plan een afspraak in

Plan nu een afspraak met jouw ADHD coach

Of je nou werknemer, ondernemer of manager bent. Dat maakt niet uit, ik deel graag mijn kennis en ervaring met je, zodat jij orde en rust terug vindt. We starten altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakinggesprek om jouw wensen en behoeften te bespreken.

Neem contact met me op via het contactformulier. Of plan direct een Zoom-afspraak in in mijn agenda, voor een gratis kennismaking of een coachingsgesprek, via onderstaande knop.

Annemiek TigchelaarADHD coach