Thuiswerkdruk

Onderzoek thuiswerkdruk: een op de twintig maakt zich zorgen of dit vol te houden is.

Wat geeft de meeste werkdruk bij mensen die nu massaal thuiswerken en wat helpt het beste tegen deze werkdruk? Terwijl de thuiswerktips ons om de oren vliegen tijdens deze coronacrisis, is Annemiek Tigchelaar van Werkdrukverlager vooral benieuwd naar de ervaringen van mensen thuis. Onderzoek onder ruim 240 thuiswerkers gaf een gemêleerd beeld.

Eerst het goede nieuws: een ruime meerderheid van de thuiswerkers geeft aan de huidige situatie pittig te vinden, maar er wel doorheen te komen. Toch maakt een op de twintig mensen zich zorgen of ze het wel vol kunnen houden.
Lees verder

Het Relaxed Thuiswerken Doe-Boek

Download hier je gratis Relaxed Thuiswerken Doe-Boek

Het valt zeker niet mee. Thuiswerken, kinderen begeleiden, misschien zorgen voor anderen en tegelijkertijd zelf ook gezond blijven. Het is een ingewikkelde, soms verwarrende en zeker spannende tijd.

Met dit Relaxed Thuiswerken Doe-Boek wil ik je enkele opties geven om het thuiswerken wat luchtiger en meer ontspannen te maken. Tips om efficiënt thuis te werken zijn er genoeg, die vind je hier niet. Middelen om het thuiswerken leuker te maken wel.

De meeste input voor dit boekje komt uit mijn boek Grip op je stress (uitgeverij Thema, 2017).

Ik wens je heel veel sterkte en plezier toe. Geniet van de kleine dingen en de mensen om je heen!

Met relaxte groet,

Annemiek Tigchelaar

Thuiswerkdruk verlagen

Er zijn vele tips te geven om je (thuis)werkdruk te verlagen. Voor de meeste mensen werken deze tips het beste.

Zorg goed voor jezelf: Neem geregeld een (mini)pauze en plan tijd voor je pauzes. Ga regelmatig naar buiten, bijvoorbeeld in je lunchpauze. Beweeg voldoende en eet gezond en regelmatig

Wees lief voor jezelf: Zorg voor ontspanning. Bel een collega als je eenzaam bent. Blijf positief en hou het leuk!

Zorg voor je werk: Zorg voor een vaste structuur  en stel een schema op met huisgenoten. Werk zo nu en dan offline of zet je telefoon uit. Ruim aan het einde van je werkdag je werk op, zo kom je echt thuis

Voor werknemers
Misschien ben je meer toe aan persoonlijke ondersteuning bij het verlagen van je (thuis)werkdruk? Dat kan! Ik help je graag verder. Neem gerust contact op om jouw wensen en behoeften te bespreken. Daar zoeken we een aanpak bij die bij je past. Er zijn diverse mogelijkheden. Ik kan je coachen per telefoon of bijvoorbeeld Skype.

Voor werkgevers en (HR) Managers
Een efficiënte werkwijze, hoge productiviteit, een effectieve communicatie en samenwerking. Dat willen natuurlijk alle werkgevers voor hun medewerkers. Maar hoe bereik je dit? Ik help mensen in (non)profit bedrijven met het beheersbaarmaken van hun werkdruk, zodat ze efficiënt kunnen werken zonder werkdruk.

Extra: de werkdrukscan en extra tools

Zelf verder aan de slag met het verlagen van je werkdruk kan met dit gratis e-book. Hierin vind je de werkdrukscan om je werkdruk in kaart te brengen en extra tools om je werkdruk te verlagen. (Na invullen van je naam en e-mailadres, ontvang je direct het boek.)

Annemiek TigchelaarThuiswerkdruk