Complete aanpak van werkdruk

voor HR & leidinggevende

Stop de stress

De mate van werkdruk die medewerkers ervaren stijgt al jaren, met stijgende werknemersontevredenheid en ziekteverzuim tot gevolg. Echter de oorzaken van deze werkdruk kunnen niet eenduidig of zelfs ongrijpbaar lijken. Wat speelt er nou echt? En wat kun je als organisatie doen om werkdruk langdurig te verlagen? En nog belangrijker: wat kun je doen om het werkplezier en de vitaliteit van de medewerkers te verhogen?

Werkdrukverlager is jouw partner bij het integraal aanpakken van de werkdruk binnen je organisatie. We bieden advies en consult op maat aan leidinggevenden en HR-afdelingen. Op het gebied van werkdruk, vitaliteit, efficiënte werkprocessen en communicatie. Daarnaast kunnen we inzicht bieden in de oorzaken van werkdruk binnen een team of organisatie. En trainen en coachen we leidinggevenden en medewerkers in grip op hun e-mail, tijd en stress.

Hoe kan Werkdrukverlager je helpen?

Werkdrukverlager biedt mogelijkheden op maat om jouw team of organisatie te ondersteunen in het verlagen van de werkdruk en het verhogen van het werkplezier. Samen kunnen we aan de slag met:

  • Het in kaart brengen van de oorzaken van werkdruk
  • Het opzetten van een vitaliteitsprogramma
  • Het inrichten van efficiëntere werkprocessen
  • Effectievere communicatie of minder e-mail
  • Het verhogen van het werkplezier
  • Het coachen en trainen van medewerkers

We zoeken oplossingen die passen binnen jullie organisatie en cultuur om zo tot passende en blijvende oplossing te komen. Informeer gerust naar alle de mogelijkheden.

Rol leidinggevenden

Leidinggevenden spelen een sleutelrol in de aanpak van werkdruk en het verhogen van werkplezier! Deze rol wordt vaak onderschat. In de training voor leidinggevenden leren zij werkdruk te herkennen, bespreekbaar te maken en op te lossen. Managers kunnen vaak veel meer doen dan gedacht voor de tevredenheid en vitaliteit van hun medewerkers. Zeker het onderzoeken waard.

Neem nu contact op

Of het nou kwam door een medewerkerstevredenheid enquête, RI&E, ziekteverzuimcijfers, signalen vanuit de OR of door de corona-crisis: dit is hét moment om te zorgen voor gelukkige en gezonde medewerkers!

Hoe ons traject er ook uit komt te zien, het begint met een telefoontje of mailtje. Neem daarom nu gerust contact met me op. Dan maken we een afspraak om je wensen en behoeften rustig door te spreken en zoeken we een aanpak die bij jou en je organisatie past. Heb je nog vragen, of twijfel je nog? Blijf niet rondlopen, maar neem contact op. Ik help je graag!

Annemiek TigchelaarHR & LG