Blog

Een leven lang leren

Een bekend gezegde luidt ‘je bent nooit te oud om te leren’. Een mooie gedachte, maar weet je eigenlijk hoe jij het beste leert? Ben je meer een doener, denker, beslisser of bezinner? En weet jij hoe je iemand ander iets kunt leren? Doe je het voor, leg je het uit of laat je de ander zelf een oplossing bedenken?

In ons vakgebied als professional organizer zijn we vaak bezig om anderen nieuwe kennis en vaardigheden te leren. Liefst op een dusdanige manier dat deze nieuwe kennis en know-how beklijven en nieuwe ingebedde gewoonten worden. Voor jou als professional is het dus van belang dat je anderen kunt trainen en coachen.

Groepen
Veelal begeleiden we mensen individueel. Dit heeft als voordeel dat je perfect kunt aansluiten bij de kennis en kunde van je klant, dat je je aanbod kunt aanpassen als de situatie daarom vraagt en dat je alle ruimte hebt om in de springen op individuele behoeften. Bij een training of een workshop aan een groep is dat lastiger. Hoe zorg je ervoor dat alle deelnemers voldoende aan hun trekken komen en voldoende leren?

Dag stilzitten
Ik moest terug denken aan wat één van mijn leidinggevenden eind jaren 90 tegen mij zei. Ik kwam in die tijd als verzekeringsadviseur in de avonden bij mensen thuis. Niet iedereen zit er in z’n vrije avonduren op te wachten om een verzekeringsadviseur over de vloer te krijgen. Je kunt je leukere dingen voorstellen. En daarom, zo zei mijn leidinggevende, is er maar één ding belangrijk: dat je je klanten een leuke avond bezorgd!
Het is natuurlijk wat kort door de bocht, maar ik geloof erg in zijn woorden. En ik geloof ook dat dat geldt voor onze klanten, zowel 1 op 1 als in een groep. Maar weinig mensen kijken uit naar een dagdeel opruimen met een organizer of een dag stilzitten in een trainingszaal. Waar we dus in ieder geval voor moeten zorgen, is dat mensen zich prettig voelen, lol hebben en zichzelf kunnen zijn. Alleen wanneer je je echt lekker voelt kun je je volledig inzetten, kun je beter leren en onthoud je meer van de opgedane kennis!

Een goede trainingsdag begint voor mij dus bij de basis: ervoor zorgen dat de deelnemers zich lekker voelen. In combinatie met goede koffie, een lekkere lunch en een fijne trainingszaal is de eerste slag gewonnen. Wat er verder voor nodig is om jouw deelnemers optimaal te laten leren, leg ik je heel graag uit tijdens de trainingsdag Effectief Training Geven! Op 8 maart bij de School voor Organizing, zie www.schoolvoororganizing.nl.

Deel dit bericht:
Annemiek TigchelaarEen leven lang leren